Inschrijven

De inschrijving is gesloten en de toewijzingsprocedure is gestart. Houdt de website in de gaten voor meer informatie of neem bij vragen contact op met de makelaar.

VEELGESTELDE VRAGEN

We kunnen ons goed voorstellen dat je bij een nieuwbouwproject als Teylerspark vragen hebt over het uiteindelijke plan. Misschien heb je interesse in één van de te bouwen woningen/appartementen, of heb je een vraag over de planning of het bouwproces? Op deze pagina hebben we de meest voorkomende vragen alvast voor je op een rijtje gezet.

Waar ligt Teylerspark?

Het project Teylerspark is gelegen in het dorp Nieuwveen. Het dorp Nieuwveen grenst in het noorden aan de rivier de Amstel en ligt naast de Langeraarse Plassen en het dorp Langeraar.

Nieuwveen ligt net onder Uithoorn en Aalsmeer, middenin het Groen hart met Amstelveen en Amsterdam binnen handbereik.

Wat wordt er gebouwd in Teylerspark?

Er komen 61 woningen, zoals rijwoningen, kwadrantwoningen, rug- aan rug woningen, tiny houses en appartementen.

Komen er huur of koopwoningen?

Er komen alléén koopwoningen.

Wat is de planning?

De komende tijd wordt er hard gewerkt om de verkoopstukken in orde te gaan maken voor de verkoop. Houd de website in de gaten voor een actuele planning.

Wanneer start de bouw?

De start van de woningen hangt af van het verloop van de verkoop. De verwachting is dat we 4e kwartaal van 2024 kunnen starten. Blijf de website in de gaten houden voor een actuele planning.

Wanneer je een koopappartement of koopwoning koopt, dan benoemen we in de koop-/aannemingsovereenkomst een aantal opschortende voorwaarden waar we aan moeten voldoen voordat we kunnen starten met de bouwwerkzaamheden. Een belangrijke opschortende voorwaarde is dat 70% van de woningen verkocht moet zijn. Nadat er aan alle opschortende voorwaarden is voldaan, wordt er gestart met de bouwvoorbereidingen. Uiterlijk binnen 6 maanden na deze datum zal er gestart worden met de bouw.

Wat is de bouwtijd?

De bouwtijd verschilt per woning of appartementengebouw. In de aanneemovereenkomst wordt het aantal werkbare werkdagen genoemd. De bouwtijd voor een appartement is in de meeste gevallen langer dan voor een grondgebonden woning.

Wordt er duurzaam gebouwd?

Duurzaam en energiezuinig bouwen staat hoog in het vaandel bij van Daalen Bouw en Ontwikkeling. Zowel in de bouwfase als in de woonfase. Er wordt bij de ontwikkeling en realisatie van de woningen rekening gehouden met duurzame materialen. Daarnaast hanteert van Daalen Bouw en Ontwikkeling minimaal de geldende regelgeving (BENG =  A+++) met betrekking tot energiezuinigheid en duurzaamheid.

Voordat er gestart wordt met de verkoop zal duidelijk zijn welk definitief energielabel er van toepassing is op de woningen. Deze worden dan gepubliceerd op de website.

Wat is het afwerkingsniveau?

Het afwerkingsniveau kan verschillen per woning/appartement. In de basis worden de wanden behangklaar afgewerkt en zijn de vloeren geschikt voor vloerbedekking. De plafonds worden standaard voorzien van spuitwerk.

De badkamer en het toilet zijn voorzien van sanitair en tegelwerk. Het leidingwerk voor de keuken is inbegrepen, de keuken zelf is niet inbegrepen. Van Daalen Bouw en Ontwikkeling zal in het meer- en minderwerk traject enkele ruwbouw- en afbouwopties aanbieden.

Wat zijn de verkoopprijzen?

Wanneer de woningen in de verkoop komen, kunt u de verkoopprijs per woning bekijken op deze website.

Hoe kan ik mij inschrijven voor een woning?

Onder het kopje 'interesse' op deze website kun je jezelf aanmelden om op de hoogte te worden gehouden. Wanneer de verkoop daadwerkelijk start, krijg je een uitnodiging om in te schrijven.

Zijn er toewijzingscriteria van toepassing?

Bij toewijzing gelden de volgende regels:

- De starters die woonachtig zijn, of zijn geweest, in de Gemeente Nieuwkoop krijgen voorrang bij de woning toewijzing.

De definitie van een starter is: 
- Een starter is een persoon die geen koopwoning achterlaat;
- Een starter is maximaal 35 jaar oud op de dag dat de inschrijftermijn ingaat;

Daarbij krijgen starters die woonachtig zijn, of zijn geweest, in de gemeente Nieuwkoop voorrang. Hiervoor geldt dat de kandidaat de afgelopen 10 jaar minimaal 1 jaar in de gemeente Nieuwkoop heeft gewoond. De 10 jaar wordt gerekend van de datum van de start verkoop.

Is zelfbewoningsplicht van toepassing?

Er is een zelfbewoningsplicht en anti-speculatiebeding van toepassing. Dit houdt in dat aan de eerste eigenaar bij verkoop de verplichting wordt opgelegd de zelfbewoningsplicht en het anti-speculatiebeding door te leggen aan de volgende eigenaar tot dat de termijn van 5 jaar voorbij is.

Klopt het dat ik bij nieuwbouw een korting op de hypotheek krijg?

Ja, bij een nieuwbouwwoning krijg je inderdaad vaak een lagere hypotheekrente, doordat de woning energiezuinig is. De hoogte is afhankelijk van diverse factoren, o.a. het woningtype en de keuze van  meer-/minderwerk in dit project. 

Tevens worden de leennormen per 1 januari 2024 voor hypothecair krediet op een aantal punten gewijzigd. Huishoudens krijgen meer leenruimte voor de koop van een energiezuinige woning én voor het verduurzamen van de eigen woning. Daarnaast wordt de impact van een studielening op de maximale leenruimte voor oud-studenten vanaf 2024 vastgesteld op basis van de actuele lasten van hun studielening en krijgen alleenstaanden meer leenruimte.

https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2023/11/01/meer-hypotheekruimte-voor-verduurzaming-alleenstaanden-en-studenten

Vragen?

Bij het onderdeel ‘interesse’ kun jij je vraag mailen aan: info@teylerspark.nl Wij proberen dan zo spoedig mogelijk een antwoord te geven op de gestelde vraag.